Søk
Søk

Hvorfor velge kunstige planter fra Roggens?

I en tid der miljøansvar og etisk handel står i sentrum, er vi bevisst på hvordan våre valg påvirker både planeten og menneskene som lever på den.

Det finnes mange leverandører av kunstige planter Vi kan kun snakke for våre produkter, da vi kjenner kvaliteten og holdbarheten på disse.

Våre kunstige planter kan være bærekraftig av mange grunner:

 • Høy kvalitet = lang levetid = bærekraftig
  Vi har kun planter av høy kvalitet. Ikke bare er de naturtro og estetisk pene, men de holder godt på både form og farge, derfor har de også lang levetid.
  Ved å investere i høykvalitets planter sikrer du planter som varer i mange år, noe som minsker behovet for hyppig utskifting.
  Dette reduserer behovet for å produsere nye planter og dermed den totale miljøpåvirkningen.
 • Resirkulerte materialer
  For å fremme bærekraftig forbruk, har vi valgt å ta inn et utvalg av resirkulerte kunstige planter i vårt sortiment. Disse er laget med 50% gjenvunnet materiale og opprettholder et imponerende utseende og kvalitet.
  Vi har allerede gjort bestillinger på hengeplanter og snitt, disse er forventet å ankomme høsten 2024. Våre fabrikker arbeider aktivt med å utvikle flere produkter med resirkulerte materialer for å imøtekomme etterspørselen etter bærekraftige alternativer
 • Innemiljø
  En av fordelen med kunstige planter er at de ikke trenger lys for fotosyntese, så de holder seg like fine i rom med lite naturlig lys der levende planter ofte ikke overlever. Kunstige planter er heller ikke følsomme for temperatur, og kan derfor står i miljøer med variabel temperatur.
 • Allergivennlig:
  Kunstige planter frigir ikke pollen eller andre allergener som kan forårsake ubehag for allergikere, noe som gjør de til et godt alternativ for personer med allergi.
 • Vannforbruk og plantevernmidler:
  Kunstige planter krever hverken vanning, gjødsling eller plantevernmidler for å bekjempe skadedyr og sykdommer, noe som reduserer vannforbruket over tid og avfallsmengden.

Etisk handel og gode arbeidsforhold

Våre produkter importeres direkte fra nøye utvalgte fabrikker i Asia, og gjennom årene har vi etablert et pålitelig nettverk av leverandører som deler vår forpliktelse til kvalitet.

Vi insisterer på etisk handel og gode arbeidsforhold i alle ledd av vår innkjøpsprosess. Derfor samarbeider vi utelukkende med leverandører og fabrikker som overholder strenge standarder og retningslinjer for etisk handel og gode arbeidsforhold. Som en del av vårt engasjement, foretar vi årlige innkjøpsreiser hvor vi også personlig inspiserer arbeidsforholdene ved fabrikkene vi samarbeider med. Våre leverandører kan dokumentere godkjente sertifiseringer og arbeidsforhold, noe som bidrar til å sikre etisk produksjon og trygge arbeidsforhold

Som grossist av kunstige planter tar vi aktivt grep for å redusere vår miljøpåvirkning. Vi gjør direkte innkjøp fra fabrikker i Asia og har gjennomført tiltak for å minimere unødvendig emballasje. Denne strategien er et viktig skritt for å redusere både avfall og karbonutslipp. Ved å sikre at containerne er fullpakket før de sendes til Norge, effektiviserer vi transportprosessen og reduserer vår totale miljøpåvirkning ytterligere


Hvilke materialer bruker vi i produktene våre?

Kunstige planter:
Våre kunstige planter er hovedsakelig laget av plast, med PE (polyetylen) som et vanlig materiale.
PE er valgt på grunn av sine egenskaper som ikke-giftig, fleksibel, holdbar og motstandsdyktig mot kjemikalier. Dette gjør det egnet for en rekke bruksområder, inkludert produksjon av kunstige planter. En viktig fordel med PE er også at den er resirkulerbar, noe som gjør det til et mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med andre plastmaterialer som PVC.

I tillegg til plast kan produktene våre også inneholde andre materialer som naturstammer, gummi, stål, betong og tekstil. Naturstammer gir et mer naturtro utseende, og de er tørket for å forhindre spiring og insekter.

Potter:
Våre potter er hovedsakelig laget av et materiale som heter ficonstone, som er en sammensetning av fiberglass og steinmel. Denne blandingen gir pottene en kombinasjon av gode egenskaper. Med sin langvarige holdbarhet og lav vekt, er ficonstone et ideelt valg for både innendørs og utendørs bruk. I tillegg etterligner ficonstone det naturlige utseendet og teksturen til stein, noe som gir pottene et tidløst og naturlig preg.


Vedlikehold av kunstige planter

Kunstige planter krever svært lite vedlikehold, men for å forlenge levetiden lengst mulig har vi noen tips:

Unngå direkte sollys dersom plantene ikke er UV-behandlet.
Tørk støv av plantene med en myk klut eller støvbørste.
Du kan rengjøre bladene ved å tørke forsiktig over med fuktig klut med vann og mild såpe.
Utendørsprodukter som er UV behandlet bør skjermes for sterk vind og snø.
Vi anbefaler å sette plantene inn på vinteren slik at ikke kulden gjør materialene sprø og knekker.

Relaterte artikler

Vil du ha Norges råeste uteservering?

Våren er her, og det er tid for uteservering!
Gi dine gjester en lun og god atmosfære med kunstige planter fra Roggens.
Våre planter er av høy kvalitet og tåler sol!

Velkommen til vårt showroom

Ønsker du inspirasjon til å skape et hyggelig innemiljø hos bedriften din med kunstige planter i ulike  former, farger og størrelser anbefales det å besøke vårt imponerende og inspirerende showroom på Alnabru.

Julestemning hos Roggens

Julen nærmer seg med stormskritt, hos Roggens er det allerede full jul. Showroomet vårt er klart med et imponerende utvalg av kunstige juletrær, girlandere og kranser.

Pris

Products Price - slider
Products Price - inputs
kr
kr
Du må være logget inn for å kunne se våre priser.

Høyde (cm)

Height - slider
Height - inputs
cm
cm

Farge

Farge