1. Treet består av flere deler pluss juletrefot. Delen med lengst grener skal stå nederst.

2. For å forme treet så det blir tett og fint, anbefaler vi at en og en del settes ned i foten. Da er det enklest å jobbe med hver enkelt del separat. La grenene folde seg ut. Start innerst ved stammen med å brette ut tuppene på greinene. Stammen skal helst ikke synes når treet er ferdig modellert. Denne jobben er avgjørende for at treet skal bli vakkert og fyldig. Ta vare på original emballasje for oppbevaring fra år til år.

3. Hvis treet leveres med LED lys, kan hver del ha flere enn 1 lysslynge. Da anbefales det at koblingene til neste del på treet merkes med for eksempel en farget tape eller snor. Dette for at det skal være enklere å demontere treet. Da ser man tydelig hvilke koblinger som skal skrues fra hverandre. OBS! Det kan være mange koblinger på et juletre, så det er veldig viktig at man ikke skrur fra hverandre koblingene imellom slyngene, kun imellom delene.

4. Etter at alle delene er fint brettet og koblingene merket, settes del for del sammen. Ta et overblikk – kanskje det er nødvendig å justere enda litt mer?

5. Det medfølger adaptor for tilkobling til nettspenning. For å unngå at denne blir skadet, anbefaler vi at den kobles fra når treet skal demonteres, slik at den ikke faller i gulvet når treet løftes ut av foten. Adapteren er en el.komponent, og kan ødelegges ved støt. Kablene er også sårbare, og må behandles pent slik at det ikke blir brudd.

NB! For juletrær med høyde fra 360cm og høyere, bør man bruke lift ved sammenkobling av de øverste delene. Delene er tunge, og det er praktisk å være to personer.


Avfallshåndtering

Lever juletreet til et godkjent returpunkt.