La gjerne kunstige hengeplanter gjøre jobben for deg når et rom skal dekoreres og styles. De passer til det meste, for de fleste. Se for deg et nydelig teppe av ulike hengeplanter i litt forskjellige nyanser og farger.

Og det kan dekke en hel vegg! Det er ikke noe man bare går forbi, dette er noe man ser og beundrer.

Det er WOW-effekten!

Hengeplanter gjør så mye

De kan henge fra tak, på vegg, eller i ampler. Dette kan styles på nye og kreative måter.

Du kan lage en base, som kan varieres etter behov eller etter sesonger.

Du kan fylle på, og plukke av, for å oppnå ulike effekter. Jungelstemning, sommerstemning med blomster, julekuler og juleroser, påske….

Her kan du leke deg og eksperimentere, dette blir til mens du jobber det frem. Har du en ide i bunnen kan det utvikle seg i mange spennende retninger.

Kunstige hengeplanter er en veldig anvendelig type plante med mange ulike bruksområder.

De kommer gjerne uten potter, altså med stilk, og i mange forskjellige lengder. Roggens har også UV- behandlede hengeplanter for lengre holdbarhet utendørs.

Plantene lages i materialer som plast eller tekstil. Vi har stort utvalg, bl.a. eføy, villvin, humle, gullranke og eucalyptusplante. Det kan være gøy å tenke litt utenfor boksen, det finnes jo så mye mer enn bare eføy og villvin.

På nettsiden roggens.no finner du alle de kunstige hengeplantene i en egen kategori. Noen er veldig store og fyldige, og andre hengeplanter er små og nette.

Det er fint mulig å kombinere disse med andre planter uten potter, som store succulenter eller blader og grener i en plantevegg.

Ofte er kombinasjonen av store og små planter og blader det som gjør planteveggen levende og spennende. Kontraster og variasjon, plantene gjør hverandre en tjeneste.

En hengeplante kan helt enkelt settes i en vase eller potte, og kan gjerne henge litt ut over kanten.

De kan også brukes som bunndekke i potter som har større planter eller trær som hovedelement.

Kunstige hengeplanter kan være utrolig vakkert i tak, f.eks over et bord, i en resepsjon, eller over større arealer, som tak i kjøpesenter eller restaurant. Det er spennende å blande ulike typer
hengeplanter, både i farger, og form på blader. Lengdene kan også varieres for å skape et levende uttrykk.

Man må ha et oppheng, grid, stativ, eller noe annet som plantene kan festes i. Bruk gjerne ståltråd eller strips.

Plantevegger kan være lekkert som dekor i en bakvegg, eller som avgrensing. Hengeplantene kan festes til en espalje eller et stativ, eller stiftes/limes direkte på en vegg. Bruk fantasien, du kan få
akkurat den planteveggen du ønsker deg ved å kombinere kunstige hengeplanter av eget valg. En plantevegg kan være lett og transparent, eller dekkende og fyldig. Velg det uttrykket du synes passer
inn i rommet du vil dekorere.

En stor fordel med kunstige hengeplanter på vegg, er at du slipper å ha et vanningssystem

Det er rensligere, du slipper jord og søl, og du trenger ikke å tenke på at det skal drysse fra veggen. Ingen er allergiske mot kunstige planter heller. Ikke noe behov for stell, ikke noe vedlikehold, bortsett fra litt støvtørking. Du kan lage ferdig moduler i ønsket størrelse på forhånd som du henger opp.
Da er det lettere å jobbe med, istedenfor å stå i stige eller lift mesteparten av tiden.

Når du styler med kunstige hengeplanter, som i plantevegger og i tak, gjør det også noe positivt med lyden i rommet. Harde materialer og store rom kan gjøre det vanskelig å prate sammen pga støy.

Plantene myker opp, og lydene dempes og blir mindre skarpe. Atmosfæren blir helt annerledes, mer lun og intim.

Så når du styler og dekorerer, husk på hengeplanter!

Det kan virkelig være et godt valg!