Har du fordommer mot kunstige planter, og tror det er noe gammeldags og blekt som tante hadde i vindusposten, da tar du helt feil!

Besøk Roggens sitt showrom og bli omvendt!

Vi har hørt mange si WOW!

Når de kommer inn i vår oase av kunstige planter, blomster og trær.

Mange blir bergtatte og imponerte over hva som finnes, og hvor lekkert det er.

Her er planter for alle slags behov, og pass på, budsjettet ditt kan lett sprekke, for du kommer til å ha lyst på mye mer enn du tror!

Og ikke glem potter!

Potter
Potter

Vi har mange forskjellige potter

ja potter for enhver smak.

Hvis du ikke finner en potte du kan bruke i Roggens gartneri, da skal du lete lenge!

Hvem er Roggens?

Roggens er importør av kunstige planter,
Roggens er importør av kunstige planter

Roggens er importør av kunstige planter, blomster, trær, grener, blader og potter.

Vi er grossist, så vi retter oss kun mot bedriftsmarkedet. Besøk gjerne vårt showrom på Høvik. Her har vi alt utstilt, så du kan se og kjenne på plantene vi tilbyr, kanskje tenke og fundere litt, få en kaffekopp og en planteprat.

Vi håper du blir inspirert og får masse nye ideer! Vi hjelper deg gjerne, og sammen kan vi finne gode løsninger. Det fine er at vi også har lageret vårt her, så du kan få med deg varene med en gang. Vi kan også sende varene dit du ønsker.

Hvis du ikke har anledning til å besøke oss i showrommet kan du ta en titt på nettsiden vår.

Har du spørsmål, eller trenger råd, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Dette er noe vi er gode på, Roggens har ekspertisen, lang erfaring i bransjen og vi har egne dekoratører.

Hvorfor er VI i kunstige planter bransjen?

Jeg har en stor interesse for kunstige planter, dekor og interiør.

Det kan være kontorer, restauranter, hoteller, og mange ulike bedrifter. Dette er også et håndverk, jeg skaper noe med hendene mine og jeg får se om resultatet fungerer, og at kundene blir fornøyde. Det er spennende å få være med å utvikle bedriften vår, finne nye måter å arbeide på, og ikke minst det å få være på innkjøpsreiser i Asia og utvikle produktkatalogen vår.

Vi ser for oss en lysende fremtid med mange muligheter, både for oss i bransjen og for de kunstige plantene og pottene!

Hvorfor HAN er i bransjen (story)

Leif arbeider som interiørdesigner. Kundene hans består av både privatpersoner og bedrifter. Det er viktig å sette seg godt inn i hvilke ønsker kunden har, og så arbeide for at ønskene oppfylles, samt å ta det enda et hakk lenger. Kunden skal bli begeistret og overrasket ut over sine forventninger.

Eksempler på oppdrag kan være styling av boliger for salg, hel oppussing av private hjem, dekorering i en restaurant, eller pimpe opp en uteservering. Det er utrolig stor variasjon i type oppgaver og utfordringer. Det er dette som gjør jobben så spennende, og interiørbransjen så utfordrende. Man må tenke nye tanker hele tiden og være kreativ.

Det som kanskje er det morsomste ved jobbene er når man nærmer seg ferdigstillelse. Da kommer alle de fine brikkene på plass og detaljene får skinne. Det handler om lamper, vaser, puter og planter eller det kule nipset som gir wow-effekten. Det er alltid trender man kan følge, men alt er lov, og kombinasjoner av gammelt og nytt, farger og stiler vekker min kreative side. Ideene kommer hele tiden mens jeg jobber. Jeg legger stor vekt på planter i interiøret. Jeg bruker mest kunstige planter, ikke nødvendigvis som er erstatning for levende vekster, men som et supplement. Jeg betrakter dekorplanter som et objekt på lik linje med en vase eller en pute. Et varig valg. Jeg kan ha ulike temaer som understrekes ved valg av kunstige planter. Det kan være et tropisk uttrykk, jungel, det lyse skandinaviske eller f.eks. norsk skog. Fargerike silkeblomster kan lage helt andre stemninger, som blomstereng eller romantisk rosefølelse. Alle disse stemningene og uttrykkene jeg er med på å skape gjør meg glad, og når kunden blir fornøyd er jobben meningsfull og viktig for min del. Og jeg har det gøy i tillegg!

Hvorfor kjøpe kunstige planter?

Hvorfor kjøpe kunstige planter?

Kunstige planter er ikke bare et alternativ til levende planter, men et supplement. Mange privatpersoner har ikke kunnskap, lyst eller tid til å ta vare på vekstene sine. Og bedrifter har kanskje ikke et apparat for å ta vare på levende planter. Det er bedre å se en vakker kunstig plante, enn en vissen ekte plante. Det kan også være at et rom er for mørkt til at en ekte plante kan trives der. I slike tilfeller kan man likevel ha det grønt og vakkert rundt seg, og skape sin egen oase av kunstige planter og silkeblomster, uten at det krever mer enn et lite sveip med støvkosten av og til. Det er også en stor trend med planter i interiørbildet akkurat nå, og det ser ikke ut til å endre seg med det første.

Vi ser det også i puter, tapet, sengesett, gardiner og pyntegjenstander. Planter og blomstermotiver gjelder! I offentlige rom innendørs, som på sykehus eller hoteller, er dekorplanter et godt valg fordi mange mennesker har allergier. På restauranter eller bakerier eller andre steder hvor mat er involvert, velges ofte kunstige planter som dekorelementer av hygienehensyn.

I vår verden av dekorplanter finner du også kunstige vekster du aldri finner i den vanlige blomsterbutikken. Hva med en 2 meter høy gullpalme? Den vokser ikke i naturen, men den er høyst oppnåelig likevel. Her finnes ikke begrensninger, det meste er mulig bare ideen er der.

Hva er kunstige planter?

Hva er kunstige planter?

Man kan vel si at kunstige planter ikke egentlig er planter, det er DEKOR. Falske planter er INTERIØRARTIKLER. Det kan være en erstatning for ekte planter, men også et supplement. Silkeblomster er falske blomster som er laget i plast eller tekstil, et syntetisk materiale. En kunstig plante ligner ofte på en type ekte plante, altså prøver man å kopiere vekster som allerede finnes i levende form. Det kan også en være en ren fantasiplante. Kunstige planter er noe organisk, noe som kan være det myke innslaget i et interiør. Kunstige planter er elementer som kan pynte opp et rom innendørs eller et miljø ute. Kunstige planter er stemningsskapende og vi mener absolutt at man blir glad av det! Det gir økt trivsel, og økt trivsel er godt for psyken. Planter kan være den lille forskjellen som gjør at du velger å sette deg på akkurat den uteserveringen, eller at det blir litt hyggeligere atmosfære på arbeidsplassen din.

Kunstige planter utendørs

Kunstige planter utendørs

I utgangspunktet kan alle kunstige planter brukes utendørs. Det som må vurderes når du velger planter for utebruk, er hvor lenge du ønsker at plantene skal vare. Ønsker du fargerike kunstige sommerblomster for sesongen kan du velge det, og de gjør nytten den ene sommeren. Så kan de kastes etter bruk. Husk å levere på rett sted for avfallshåndtering. Dersom du ønsker noe mer varig kan du velge kunstige planter som er UV-behandlet. Disse tåler mere sol, regn og vind, og kan vare i mange år hvis de får stå i fred. Plast blir stivere i kuldegrader og må ikke knekkes. Materialet kan også være UV-behandlet tekstil. Vedlikeholdet består i forsiktig spyling med en vannslange eller tørk av støvet med en fuktig klut. Pass på å montere plantene forsvarlig slik at de står stødig. Potten må ha hull i bunnen og være godt drenert med lecakuler. Ha god tyngde i bunnen av potten, lavt tyngdepunkt gir mer stabilitet. Legg stein på toppen for å holde den kunstige planten på plass. Ikke velg for høye kunstige trær hvis de vil utsettes for veldig mye vind. Da kan det være smartere med noen lavere falske planter som ikke velter over ende. Roggens gir deg gjerne råd og veiledning for å oppnå et godt resultat.

Hvordan potte kunstige planter utendørs

Kunstige planter innendørs

Kunstige planter innendørs

Innendørs er det fritt fram når du skal velge kunstige planter. Tenk på hva du vil oppnå med plantene, og hvordan de skal passe inn i interiøret ellers. Er rommene store kan de kreve større planter, eller flere planter. Tenk også gjennom hvordan du vil plassere plantene eller trærne. Kanskje du vil ha de i grupper, på rekker for å dele et rom, eller avskjerme et areal mot et annet (lage soner). Planter innendørs kan også være en fordel med tanke på lyd og støy. Alle plantene er velegnet i forhold til materialene de består av. Det eneste man kan vurdere, er om planten skal stå i direkte sollys ved et vindu. Da kan UV-behandlede planter egne seg bedre. Det er like viktig med trygg montering innendørs, spesielt der hvor folk skal ferdes. Sørg for at planten står stødig montert.

Hva man bør tenke på design/stil

Hva man bør tenke på design/stil

Det er fint å definere hva man ønsker å oppnå med kunstige planter i interiør eller utendørs. Vil du avgrense en uteservering, vil du skjerme for innsyn, vil du understreke et bestemt tema, f.eks et jungeltema? Vil du lage bryllupsfest med duse pasteller, eller kanskje style en bolig for salg slik at den blir innbydende og delikat? Fortell oss gjerne hva du tenker, sammen finner vi gode løsninger. Plantene kan være med på å heve interiøret, kall det gjerne prikken over i en, det lille ekstra. Kunstige planter kan også være det viktigste elementet, altså hovedsaken, kanskje man ønsker seg en hel oase i seg selv. Mange har ulike temaer de ønsker å understreke ved valg av potter og kunstige planter, eller kunstige blomster. Det kan være 70-tallsfølelse, sydenstemning, trollskog, og så uendelig mye mer. Det er også planter som er trendy i perioder. F.eks har monsteraplanten vært mye brukt i flere år. Det har også være «in» med planter som har fargetoner i burgunder, rosa, gråbleket og støvete farger. Den senere tiden har vi sett at det er moderne med store blomster i sterke farger. Store kunstige trær blir mer og mer populært. Roggens leverer trær på 4-5 meter i høyde, med store kroner i ulike varianter og farger. Roggens Import AS følger hele tiden med på disse trendene, og vi presenterer stadig nye kunstige planter for våre kunder. Vi ønsker å være nytenkende, og en slags spydspiss i verdenen av kunstige planter. Derfor er utvalget vårt stort, og i stadig endring.

Hvordan lages kunstige planter?

Hvordan lages kunstige planter?

Når vi reiser til Asia besøker vi ulike fabrikker og showrommene deres etter et oppsatt program. Da kan vi velge ut produkter vi ønsker å kjøpe slik vi ser dem foran oss. Vi kan også be om at produktet modifiseres etter våre behov, f.eks. be om større blader, kortere eller lengre stilk, tykkere stamme, mindre potte o.l. Vi kan også komme med ønsker om spesialdesignede planter som vi har bilder av, kombinasjoner av ulike blader og stilker og stammer vi ser for oss, eller f.eks. planter som vokser i naturen i Norge. Eller noe som ikke finnes i naturen, men bare i fantasien. Fabrikken vil lage en mal for de ulike delene av produktet. Bladene stanses ut, enten i plastmateriale eller tekstil, og plastdelene og metallet formes til. Trestammer skal kanskje males i riktig farge. Så settes de ulike delene sammen til en kunstig plante eller kunstig blomst. Bladene limes på, eller tres inn på stilken. Dette er et håndverk. Først lages det en vareprøve. Når vi har godkjent vareprøven eller den har blitt gjenstand for noen justeringer, kan produksjonen settes i gang. Hele prosessen med produktutvikling fra ide til vi har fått varen inn på vårt lager kan ta inntil seks måneder.

Hvor lages de kunstige plantene?

Roggens importerer kunstige planter, blomster, trær,  kopper og krus og  grønne planter fra Kina. Pottene produseres i Vietnam.

Kina kunstige planter
Kina blomster, trær
Kina kopper og krus
Kina grønne planter
Vietnam Potter

Hvem er typiske kunder?

Roggens har veldig mange ulike typer kunder. Vi er grossist, så vi henvender oss til bedriftsmarkedet.

Roggens har egne dekoratører, så vi kan gjøre hele jobben fra ide til ferdig oppsetting hos kunden. Det kan være restauranter og uteserveringer, hoteller, kontorlokaler, institusjoner eller kjøpesentre.

TV- og filmproduksjonsselskaper har også ofte behov for kunstige planter, trær eller blomster, i likhet med teater og opera. Altså kunstneriske virksomheter.

Registrer deg her

Detaljister handler også hos Roggens
Vi har både gartnerier, blomsterforretninger, og interiørforretninger som kunder.
Den kanskje mest typiske kunde kan være en interiørarkitekt, interiørdesigner eller stylist. De har da igjen SIN egen kunde, som kan være en bedrift eller en privatperson.

Allergiske utfordringer

Allergi er et meget godt argument for å erstatte levende planter med kunstige planter. Sterke dufter, pollen og muggsopp fra blomsterjord kan fremkalle allergiske reaksjoner og astmaanfall.

Spesielt ekte juletrær kan inneholde mange stoffer som allergikere kan reagere på. Et kunstig juletre kan da være et godt alternativ.

Allergiske utfordringer

Annet viktig

Når du pakker ut våre kunstige planter fra emballasjen kan de være litt flatklemte. De må formes til, slik at de får en fin fasong. Du kan modellere planten slik du ønsker, den skal se levende ut. Vær litt forsiktig, så ståltråden innvendig i planten eller grenene ikke knekker.
Velg riktig potte til planten.

Roggens har et stort utvalg av  kunstige planter og blomster,  kunstig orkide,  kopper og krus og potter i alle størrelser, farger og fasonger. Det er ikke pent med en bitteliten plante i en kjempestor potte, og heller ikke en bitteliten potte til en stor og flott kunstig plante. Vær raus, potten og planten skal spille på lag og gjøre hverandre vakre. Pottene våre kan brukes ute og innendørs, og både til levende og kunstige trær/ planter.

Noen fordeler vi kan minne om når du velger kunstige planter er: utvalget av kunstige grønne planter , lang varighet, ingen vanning eller stell, trenger ikke spesielle lysforhold eller temperatur, allergivennlig. Som dekorelement holder den seg konstant og vokser ikke. Det bringer ikke med seg småkryp som bladlus e.l. Prisbesparende, fordi en kunstig plante varer lenge, og ikke er spesielt dyrere i innkjøp enn det ekte planter er. Bedrifter trenger heller ikke å ha kostnader knyttet til stell og vedlikehold av kunstige planter og blomster .

Vis hensyn til miljøet. Når en kunstig plante har gjort jobben sin, og du ønsker å kaste den, husk å velge riktig returpunkt.

Sammenfatning

Kunstige planter, kunstinge blomster, jukseplanter, fake planter, falske planter eller silkeblomster, hva nå enn vi kaller det, det er ikke lenger tabu, det er ingen skam å ha i hjemmet sitt, eller på kontoret. Tvert imot er det helt stuerent, kult, og gøy! Alt er lov og alt er mulig! Roggens er ikke en importør av generelle trendy interiørvarer, vi importerer kunstige planter, blomster, trær, og potter.

Det er hva vi gjør, og det er det vi er gode på!

Og når ikke alle andre ulike typer butikker lenger selger kunstige planter, fordi det kanskje ikke er så moderne, da er Roggens fortsatt her for deg

Legg igjen en kommentar