Vi ønsker velkommen dine kommentarer eller spørsmål om disse vilkårene. Du kan kontakte oss skriftlig på roggens.enheter@roggens.no eller på telefon: 23 00 63 90.

Behandlingsansvarlig og kontaktinformasjon
Det er viktig for oss å overholde gjeldene lover og regler når vi behandler de personlige opplysningene du gir oss. Her informerer vi deg om hvordan vi samler inn og behandler slike data.

Personvernerklæringen nedenfor angir hvilke opplysninger som registreres om deg når du besøker nettstedet vårt, hva vi bruker dem til, dine rettigheter og at du kan kontakte oss dersom det er noe du lurer på.

Vår kontaktinformasjon er:
Roggens Import AS
Org.nr.: 987 530 596
Ramstadsletta 18, 1363 Høvik
E-postadresse: se vår kontaktinformasjon på vår hjemmeside.

Rettighetene dine
Hvis du vil benytte deg av en av dine rettigheter, kan du sende oss en e-post. Du har krav på svar så
raskt som mulig, og senest innen 30 dager. Les mer om alle rettighetene dine på Datatilsynets sider.

Innsyn i og retting av egne opplysninger: Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg, og be oss om å rette opplysninger som ikke er riktige.

Sletting eller begrensning av behandling av personopplysninger: I noen situasjoner kan du be oss om å slette og/eller begrense behandlingen av opplysninger om deg selv.

Protestere mot en behandling av personopplysninger: Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.

Dataportabilitet: Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.

Du kan klage til Datatilsynet på vår behandling av personopplysninger. Vi håper at du vil si ifra direkte til oss først, så vi kan prøve å løse saken for deg på en god måte.

Hvem vi behandler personopplysninger om

Vi behandler personopplysninger om:
Kunder
Potensielle kunder
Kontaktpersoner hos leverandører og samarbeidspartnere
Besøkende på nettsiden
Jobbsøkere
Ansatte
Tidligere ansatte

Hvordan vi samler inn personopplysninger
Det er frivillig å oppgi personopplysninger til oss. For at vi skal kunne levere produkter eller tjenester trenger vi imidlertid en rekke opplysninger fra deg, for å kunne gjennomføre handelen. Vi verken leier, kjøper eller selger personopplysninger fra/til andre. Vi bruker ikke automatiserte avgjørelser eller profilering i behandlingen av personopplysningene dine.

Vi behandler personopplysninger når noen:
inngår en avtale med oss om kjøp av produkter/tjenester
sender oss e-post, sosiale medier eller annen korrespondanse
melder seg på nyhetsbrev
melder seg på arrangementer (kurs, foredrag, workshops m.m.) i vår regi, gratis og betalte
bruker nettsiden vår (jfr. avsnittet om informasjonskapsler)
legger igjen en kommentar på nettsiden vår
sender inn en henvendelse via kommunikasjonsverktøy eller kontaktskjema på nettsiden vår
Kategorier av personopplysninger, formål og behandlingsgrunnlag
Vi behandler personopplysninger etter følgende behandlingsgrunnlag i personvernforordningen
artikkel 6 nr. 1:
a) «samtykke»: når du selv har gitt oss ditt samtykke
b) «avtale»: for å kunne oppfylle en avtale som du er part i, eller for å kunne gjennomføre tiltak på
din forespørsel, før vi inngår en avtale
c) «rettslig forpliktelse»: for at vi skal kunne oppfylle en rettslig forpliktelse
f) «berettiget interesse»: for å kunne ivareta en berettiget interesse, som vi mener veier tyngre enn
hensynet til den enkeltes personvern

Vi behandler personopplysninger knyttet til:
Henvendelser fra deg (inkl. kommunikasjon, support, kundeservice m.m.)
Når du henvender deg til oss via nettsiden (kontaktskjema, kommentarfelt, kommunikasjonsverktøy), på e-post, via telefon (anrop, tekstmelding) eller sosiale medier, behandler vi personopplysninger.

Avhengig av hvor og hvordan du sender oss melding, kan dette være kontaktinformasjon, IP-adresse og øvrige opplysninger du velger å sende til oss.

Formålet er å kunne svare på henvendelser fra deg, for historikk, og for å ha dokumentasjon i tilfelle
vi mottar reklamasjoner, klager eller rettslige krav. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), der de berettigede interessene er å kunne svare på henvendelser fra deg, for historikk, og for å ha dokumentasjon i tilfelle vi mottar reklamasjoner, klager eller rettslige krav.

Vi går gjennom, arkiverer og sletter henvendelser etter behov. For å ivareta en eventuell historikk og logikk i kommentarfeltet, slettes ikke kommentarer systematisk. Henvendelser vi er pliktig til å oppbevare, som dokumentasjon i forbindelse med en reklamasjon-/klagesak, lagres til fristen for å reklamere/klage er utløpt (to eller fem år). Regnskapsmateriale oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven.

Kjøp av produkter og tjenester
Når du kjøper produkter og tjenester fra oss, behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon, bestillingsinformasjon og kjøpshistorikk.
Formålet er å kunne levere produkter og tjenester til deg etter bestilling/kjøp, og for ha en historikk over solgte produkter og tjenester. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1
b) avtale, eller c) rettslig forpliktelse. Regnskapsmateriale oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven.

Markedsføring i eksisterende kundeforhold
Når du blir kunde hos oss behandler vi personopplysninger som nevnt over. Dersom du har et eksisterende kundeforhold hos oss vil vi kunne sende deg markedsføring på e-post, i tråd med
markedsføringsloven § 15, samt Forbrukertilsynets tilhørende veiledning.
Formålet er å kunne yte god kundeservice. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen
artikkel 6 nr. 1 f), der de berettigede interessene er å kunne tilby deg relevante produkter og
tjenester. Behandlingsgrunnlaget kan også være personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), der du
har gitt oss ditt samtykke. Du kan når som helst melde deg av markedsføring på e-post. Informasjon
om hvordan du melder deg av angis i alle e-poster vi sender som er knyttet til markedsføring.
Opplysningene oppbevares til den registrerte ber om at de blir slettet».

Nyhetsbrev
Vi sender ut nyhetsbrev i form av e-post, med artikler, blogginnlegg, rabatter, tilbud, sjekklister og lignende. Nyhetsbrevene kan av og til også inneholde informasjon om våre produkter og tjenester.

Når du abonnerer på nyhetsbrev behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon og IPadresse.
Formålet er å kunne informere om relevante nyheter og tilbud, samt å yte god kundeservice til
potensielle og eksisterende kunder. Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr.
1 a) samtykke. Det er frivillig å abonnere på nyhetsbrevene, og du kan når som helst trekke
samtykket ditt tilbake (melde deg av) ved å klikke på «avmeld» nederst i en av e-postene.
Opplysningene oppbevares til den registrerte ber om at de blir slettet».
Jobbsøking og ansettelser
Når du søker på jobb hos oss behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon, CV og andre
opplysninger vi trenger for å kunne vurdere søknaden din. Behandlingsgrunnlaget er
personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) avtale, og eventuelt artikkel 9 nr. 2 b) og h) dersom
søknaden din inneholder særlige kategorier personopplysninger. Opplysningene lagres så lenge det
er relevant for formålet, og slettes deretter.
For ansatte behandler vi personopplysninger som nevnt over, i tillegg til opplysninger som er
nødvendig for å kunne utbetale lønn og ellers administrere arbeidsforholdet. Behandlingsgrunnlaget
for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), og eventuelt artikkel 9 nr. 2 b) og h) ved
særlige kategorier personopplysninger. Opplysninger om ansatte slettes som hovedregel når
arbeidsforholdet opphører, med mindre særlige grunner (som tvist om oppsigelse eller avskjed) gjør
det nødvendig å oppbevare dem lenger. Opplysninger knyttet til lønnsadministrasjon oppbevares
inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven.
Leverandører, samarbeidspartnere og databehandlere
Når du inngår en avtale med oss enten som leverandør, samarbeidspartner eller databehandler,
behandler vi personopplysninger som kontaktinformasjon. Øvrige opplysninger er normalt sett
knyttet til en virksomhet, og således ikke personopplysninger. Formålet er å kunne inngå slike
avtaler, og behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b) avtale.
Opplysningene oppbevares inntil fem år, etter reglene i bokføringsloven.
Bruk av nettsiden
Når du bruker nettsiden vår behandler vi personopplysninger som IP-adresse og andre tekniske data,
samlet inn via informasjonskapsler og analyseverktøy. Formålet er å gi deg en god brukeropplevelse,
samt å utarbeide statistikk for å kunne forbedre og utvikle nettsiden og tjenestetilbudet vårt.
Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), der de berettigede interessene
er å gi deg en god brukeropplevelse, samt forbedring av nettsiden og tjenestetilbudet vårt. Les mer i
neste kapittel.
Informasjonskapsler og analyseverktøy
En informasjonskapsel («cookie») er en tekstfil som lagres i nettleseren din når du besøker en
nettside. Nedenfor beskriver vi hvordan vi bruker informasjonskapsler og analyseverktøy på
nettsiden vår https://roggens.no/, i henhold til Lov om elektronisk kommunikasjon, i den såkalte
«cookieparagrafen»: 2-7 b Bruk av informasjonskapsler/cookies.
Når du besøker nettsiden vår for første gang, eller etter at du har slettet informasjonskapsler, blir du
informert om at vi bruker informasjonskapsler gjennom et banner som kommer opp nederst på
siden. Ved å klikke på banneret aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler som beskrevet
nedenfor, for at du skal kunne fortsette å bruke nettsiden vår. Vi bruker følgende
informasjonskapsler på nettsiden vår:
WordPress
wpSGCacheBypass: for hurtigbufring av nettsiden, slik at den laster raskere
comment_author_{HASH}: for kommentarfelt
comment_author_email_{HASH}: for kommentarfelt
comment_author_url_{HASH}: for kommentarfelt
Google Analytics
_ga: skille mellom unike brukere (2 år)
_gat: begrense antall forespørsler
_gid: skille mellom unike brukere (24 timer)
Facebook
fr: for brukere av nettsiden som er pålogget Facebook
Vi bruker også følgende analyseverktøy på nettsiden:
Google Analytics
Facebook piksel
Vi bruker Google Tag Manager til å håndtere verktøyene samlet. Vi bruker Google Analytics for å
spore adferd på nettsiden, som beskrevet i kapittelet over. Vi bruker LinkedIn Insights og Facebook
piksel for å spore adferd på nettsiden, og for å målrette annonsering på hhv. LinkedIn og Facebook.
Skru av eller slette informasjonskapsler
Du kan selv skru av og/eller slette informasjonskapsler i nettleseren din. På
nettstedet nettvett.no kan du lære hvordan du gjør dette for de fleste nettlesere. Der kan du også
lære mer om sikrere bruk av internett. Hvis du skrur av eller sletter informasjonskapsler kan du
imidlertid endre brukeropplevelsen din på et nettsted, og noen ganger vil ikke tjenester på en
nettside fungere hensiktsmessig lengre.
Affiliate links / sponsede lenker
Vi bruker såkalte affiliate links (sponsede lenker), som er knyttet til ansatte og samarbeidspartnere.
Når du klikker på en slik lenke lagres en informasjonskapsel i nettleseren din, slik at det skal være
mulig å spore et eventuelt kjøp til riktig ansatt eller samarbeidspartner.
Hvem vi deler personopplysninger med
For å kunne drive virksomheten vår, er vi noen ganger nødt til å dele personopplysningene dine med
parter som:
Databehandlere: leverandører av ulike tjenester som behandler personopplysningene dine på våre
vegne (for eksempel for IT- og administrasjonstjenester, regnskap, skylagring, webhotell, utsendelse
av e-poster og lignende)
Profesjonelle rådgivere fra bransjer som advokat, finans, regnskap, revisjon og forsikring
Brukerstøtte for IT- og administrasjonssystemer
Offentlige myndigheter vi er pliktig å rapportere til
Vi krever at alle vi deler personopplysningene dine med, sikrer dataene dine i henhold til god
informasjonssikkerhet, og etter kravene i personvernforordningen. Vi inngår databehandleravtale
med alle leverandører.
Overføring av personopplysninger utenfor EU/EØS
I noen tilfeller overføres personopplysningene dine utenfor EU/EØS, for eksempel der vi bruker
leverandører utenfor EU/EØS til å håndtere utsendelse av nyhetsbrev, til å behandle
kundeopplysninger, for å tilgjengeliggjøre produkter og tjenester på nettsiden vår, for sikkerhet på
nettsiden vår og ellers for å kunne drive virksomheten vår på en trygg og effektiv måte.
Overføring av personopplysninger til utenfor EU/EØS er kun tillatt til land EU-kommisjonen har
godkjent, eller under nødvendige garantier etter personvernforordningen. Dette kan være Privacy
Shield for leverandører vi bruker med tilhold i USA, bruk av EUs standardkontrakter, eller etter
bindende virksomhetsregler. Dersom du vil vite hvilke leverandører vi bruker utenfor EU/EØS, og få
tilgang til dokumentasjon av nødvendige garantier, kan du kontakte oss på e-post.
Sikkerhet
Vi tar informasjonssikkerhet på alvor, og vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å ivareta
personopplysningene dine på best mulig måte. Blant annet bruker vi sterke passord, kryptering av
data, tilgangskontroll, sikkerhetskopiering og tofaktorautentisering for å sikre dataene våre og hindre
at uvedkommende får tilgang til å se, endre, slette eller på noen måter påvirke dataene vi
oppbevarer, inkludert personopplysningene dine.
Vi bruker kun anerkjente leverandører av IT- og administrasjonstjenester som webhotell, sikkerhet
på nettsiden og PC, virusprogram, e-postleverandør, sikkerhetskopiering, og mer. Vi tillater kun
andre å få innsyn i og/eller behandle personopplysningene dine i henhold til våre instruksjoner, og
kun der det er strengt nødvendig (f.eks. ved IT-support).
Vi har etablert rutiner for håndtering av brudd på datasikkerhet, og vi vil, ved avvik, sende
avviksmelding til Datatilsynet innen 72 timer etter oppdaget brudd. Dersom bruddet medfører høy
personvernrisiko, vil vi også varsle berørte registrerte.