Kunstige planter trenger også litt kjærlighet!

Når du pakker ut våre planter fra emballasjen kan de være litt flatklemte. De må formes til, slik at de får en fin fasong. Vær litt forsiktig, så ståltråden innvendig i planten eller grenene ikke knekker. Planten må alltid løftes i potta, ikke i tuppene. Tuppene på kunstige planter er tredd inn på stilken, og hvis du drar i dem, kan de løsne.

Kunstige juletrær må brettes ut

Juletrærne kommer ofte i flere deler som settes i hverandre. Alle grener og tupper må bøyes til, slik at treet blir tett og fyldig. Første gangen tar det litt tid. Ta gjerne vare på emballasjen for oppbevaring fra år til år.

Vedlikehold av kunstige planter

Planter av tekstil kan bare tørkes av med en støvkost. Det samme gjelder planter av plast/uteplanter, men de kan også skylles forsiktig med vann.

Valg av planter og potter

Hvis du tenker å benytte kunstige planter og er i tvil om hva du skal velge, spør oss! Vi kan gi deg råd om hva som passer ute eller inne, og hvilke pottestørrelser som passer til ulike planter og trær. Vi ønsker at du skal bli fornøyd, og at beplantningen fungerer godt i miljøet.

Potting av uteplanter

Utendørs bør planter pottes med hensyn til vær, vind og plassering. Det er viktig med lavt tyngdepunkt, og at planten/treet sitter godt i ytterpotten. Roggens har utarbeidet en veiledning for dette, som du finner under fanen «Praktisk informasjon».

Sikkerhet

Det er viktig at store kunstige trær og planter er forsvarlig montert, slik at de ikke velter og noen kommer til skade. Roggens er ikke ansvarlig for sikkerheten, dette er noe våre kunder selv må ivareta. Vi kommer gjerne med gode råd og tips for montering!

Vis hensyn til miljøet

En kunstig plante er laget av tekstil, plast og metall. Når det er på tide å kaste en plante, sørg for at den havner på rett sted.